Новий метод визначення раку на ранніх стадіях

Співробітники американської компанії Grail із Сан-Франциско розробили унікальний тест, який отримав назву Galleri. За його допомогою можна визначати розвиток онкологічного захворювання на ранній стадії.

Провівши аналіз крові, можна встановити понад 50 різних видів раку, які не мають чітко виражених симптомів. Департамент охорони здоров’я штату Нью-Йорк уже схвалив цей метод.
Про це повідомляє Precision OnCology News.

Фахівці говорять про те, що такий спосіб діагностики повністю безпечний і дозволяє отримати більш точні результати, ніж проведення біопсії, коли вивчається шматочок пухлини, взятий у пацієнта.
Тест Galleri допомагає виявити всі ті зміни, які відбуваються не тільки в генетичному коді, а й у безклітинних ДНК. Вони потрапляють у кров людини після того, як в організмі починають відбуватися певні процеси, спричинені зростанням злоякісного утворення.

Потенційно цей метод може використовуватися для того, щоб встановлювати наявність патології на максимально ранній стадії її розвитку.
Представники Великобританії вже зробили заяву щодо того, що незабаром розпочнеться повномасштабне випробування запропонованого варіанта діагностики раку.

Фахівці мають намір обстежити приблизно 140 тисяч добровольців, вік яких перебуває в межах 55-70 років. Всім охочим проведуть аналіз крові і потім запросять повторно пройти обстеження за один і два роки. Після цього вчені проаналізують зміни, що сталися за цей час.

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також