У Запорізькій області у громадському транспорті їздитимуть лише вакциновані та з довідкою

Громадський транспорт у Мелітополі працюватиме тільки в години пік, і пересуватися на ньому зможуть ті городяни, які вакцинувалися або мають на руках негативний тест на коронавірус, який був зроблений не пізніше ніж за три дні до поїздки. Виняток зроблено лише для школярів.

Відповідно до рішення місцевої комісії з ТЕБ та НС громадський транспорт працюватиме з 6:00 до 9:00 та з 16:00 до 19:00. Для його використання обов’язково потрібно мати довідку про вакцинацію чи негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР або експрес-тест), яке проведено не більше ніж за 72 години, пише RegioNews з посиланням на Прес-службу міськради Мелітополя.

Крім того, учнів навчальних закладів Мелітополя до 18 років перевозитимуть у транспорті за наявності довідки з навчального закладу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль припустив, що окремі регіони можуть найближчим часом перейти до «червоної» зони карантину. За його словами, найбільш загрозлива ситуація з поширенням коронавірусу поки що у Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. Глава уряду нагадав, що у «червоній» зоні зможуть працювати кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця, лише якщо 100% працівників та 100% відвідувачів повністю вакциновані.

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також